Ranska pyrkii kieltämään muotibrändit tuhoamasta myymättömiä tavaroita

lukuisille kuluttajille. Se on yksinoikeuden ja arvovaltaa, joka vetää heidät luksusbrändeille. Teollisuuden suuret toimijat (ts. Louis Vuitton, Dior, Gucci, Hermès, luettelo jatkuu) ovat työskennelleet vuosia kuratoidakseen ja viljelläkseen brändikuvansa perusteellisesti. Vuosien varrella lukuisat näistä ylellisistä muotitaloista on omaksunut myymättömien tavaroiden polttamisen ja/tai tuhoamisen tapana ylläpitää tuotemerkin eheyttä. Vaikka nopeamuoti- ja massamarkkinoiden vaatekappaleet pääsevät eroon tavaroista, joita ei myydä tarjoamalla asiakkaille syviä alennuksia, luksusbrändit ovat pitkään, koska ne ovat poistuneet kausituotteiden alennuksesta.

Vuoden 2017 muotiyhtiön mukaan Burberry tuhosi käytännössä 37 miljoonan dollarin arvosta myymättömiä tavaroita. Yhdistyneessä kuningaskunnassa sijaitseva tuotemerkki on, koska se on sitoutunut kieltämään haitallisen käytännön, ja nyt Ranska on seurannut esimerkkiä uudella aloitteella, jonka tavoitteena on kohdistaa harjoittelu.

“Liian lukuisat yritykset tuntevat olonsa ok vain heittämällä pois tai tuhoamalla kengät tai vaatteet, joita ei ole myyty”

Ylellisyystavaroiden teollisuus on yksi Ranskan monista kannattavista yrityksistä, mutta koko teollisuus jättää taakseen raskaan ympäristöjalanjäljen. Vuonna 2019 tuotemerkkien ei enää ole mahdollista jättää huomiotta sen käytäntöjen vaikutuksia ympäristöön, ja Ranskan hallitus on nyt tehnyt julkisen toiminnan. Ranskan varapuheenjohtajaministeri Brune Poirson on kehottanut tuotemerkkejä tekemään muutoksen alan tasolla, vaikka hän sanoi, että Ranskan hallitus tavoitteena on luoda virallinen kielto. ”Liian lukuisat yritykset tuntevat olonsa ok vain heittämällä pois tai tuhoamalla kengät tai vaatteet, joita ei ole myyty. Et voi enää tehdä tätä. Se on järkyttävää ”, Poirson sanoi.

On epäselvää, mikä aikataulu on virallinen laki, joka kieltää käytännön voimaan, mutta tämä toimintakehotus on alan pelinvaihtaja. Ylellisyysbrändien on oltava luovia sen kanssa, kuinka ne pääsevät eroon päivämäärästä tai myymättömistä tavaroista, varsinkin jos he kieltäytyvät alennuksesta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.