Tappasiko sosiaalinen media IT-pussin?

Vaikka ”IT-puskissa” on historiallisia juuria (voidaan väittää, että se juontaa juurensa 50-luvulle Hermès Kellyn ja Chanel-läpän kanssa), IT-pussin todellinen aikakausi alkoi Fendi Baguette, joka oli pääasiassa sukupuolen ja kaupungin suosimista. Carrie Bradshaw’n selkeä suosikki, näyttelyssä oli useita iteraatioita kuuluisasta laukusta, joka oli verhottu näyttelyn päähenkilön käsivarteen, ja siihen viitattiin jopa käsikirjoituksessa. Ohjelma auttoi pussin käynnistämään massoille, ei vain muotitieteillä, ja juuri tähän päivään mennessä muutamat muut mallit ovat lähestyneet niin tiettyä popkulttuurisen mainetta hetken.

Kuva HBO: n avulla

Termi IT-laukku voidaan määritellä monin tavoin, mutta suurimmaksi osaksi lauseen määritelmät ovat yhtä mieltä siitä, että IT-laukku löytää jonkinlaisen massan suosion, mutta tavalla, joka ylittää vain ne, jotka ovat yhtä mieltä siitä muodissa. Sen lisäksi, että laukku pakkomielle on valaistu ja himoa IT-pussin yli, myös todellisesta IT-puskista tulee kulttuurinen ilmiö, tyyppinen kuvake, joka on tunnistettavissa vain tiedossa olevien niiden laajuuden ulkopuolella.

90-luvun lopusta lähtien, kun IT-pussin aikakausi alkoi, on ollut paljon kultti-suosikkilaukkuja, joista tuli kauden, vuoden tai monissa tapauksissa kourallinen niistä välttämätöntä lisävarusteita. Tiedätkö, asia, joka sanoi maailmalle: ”Olen täällä ja olen tehnyt sen. Katso minua!”

Monissa tapauksissa IT-laukku oli IT-laukku vain, jos monet eivät pystyneet saamaan kätensä yhteen. Otetaan esimerkiksi Chloé Paddington, joka julkaistiin vuonna 2005 paljon suosiota (Megs ja Vlad viettivät päivän ajamassa Saksan yli saadakseen yhden). Paddington oli ominaista liioiteltu lukko ja kuuluisa slouchy-muoto, ja se oli rakastettu osa IT-Bag-historiaa ja jätti fanit vaatimuksiin saadakseen kätensä yhteen.

Louis Vuitton Monogram -yhtiön nopea, Céline -matkalaukku, Balenciaga Moto -pussi ja paljon muuta mainittiin kerran suurimman osan hetkestä, ja jotkut jatkoivat kuuluisaa kaapissa, kun taas toiset ovat Keräilijätuotteet ja muiden suosio haalistuivat. Mutta onko IT-pussin ikä kuolleeksi vai onko se edelleen elossa ja hyvin?

Toki, nykyään on laukkuja, joilla on melko valtava suosio, nähty julkkiksissa ja vaikuttajissa ja tunnistetaan suurten kaupunkien kaduilla (ajattele Dior-kirja, Bottega Venetan The Pouch ja Louis Vuittonin multi-pochete), mutta harvat Nämä pussit ovat siirtyneet suuremman muodin laajuuden ulkopuolelle, ja sosiaalinen media on suurelta osin syyllinen. Tappiko sosiaalinen media IT-pussin iän?

Sosiaalisen median sovellusten, kuten Instagram ja Tiktok, johtuen suositut pussit tai tyylit saavuttavat välittömän kuuluisuuden puhelimien laajan ulottuvuuden ja nykypäivän suurten luksuspelaajien hyväksymän aina suositun pudotuspäivän tekniikan ansiosta. Suositulla pussilla tai tyylillä ei koskaan ole aikaa saavuttaa aidosti kuvakkeen tilaa, koska siihen mennessä, kun laukku on päässyt tuntemattomien rajojen ulkopuolelle, nämä tarkat ihmiset ovat jo siirtyneet seuraavaan parhaaseen asiaan. Vaikuttajat ja sisällöntuottajat pyrkivät säännöllisesti luodakseen tuoretta sisältöä pysyäkseen osana erittäin tyydyttyneillä sosiaalisen median markkinoilla. Ja jos henkilöä tai osajoukkoa, joka popularisoi tiettyä esinettä, on jo siirtynyt johonkin muuhun, laajempi joukko ihmisiä ei enää halua sitä. Tämän lisäksi on käsitys siitä, että vaikuttajien ja tuotemerkkien suhteet ovat sammuttaneet paljon kuluttajia. Sen lisäksi, että sosiaalinen media on poistanut esineen tarvittavan ajan IT-pussin tilan kehittämiseen.

Luuletko, että IT-pussin ikä on todella kuollut?

Leave a Reply

Your email address will not be published.