Siirtymmekö uudelleen IT-pussin aikakauteen?

Anna minun kertoa sinulle salaisuus …

“IT-laukku on kuollut!”

Tai ainakin muotiviranomaiset ovat hellästi julistaneet sellaisia, ainakin kerran, noin joka vuosi 2010 -luvun alusta. Sen lisäksi, että he ovat tehneet ilmoitetun julistuksen, sitä noudatetaan yleensä listalla, joka sisältää jonkin verran Fendi Baguette -sarjaa, Dior -satulaa, Chloé Paddingtonia ja Balenciaga -moottoripyörää, olen kaikki todella, jälleen kerran, taas, jälleen ? Eivätkö ne ole ohi yhtä hyvin kuin? ” Lyön vetoa, että uskot täsmälleen samaan, kun törmäsit tämän artikkelin.

Mutta ollakseni rehellinen, minun on myönnettävä, että minä * todella * pidän lukemisesta (ja usein luen uudelleen) näitä kappaleita-löydän jotain erittäin lunastavaa siitä (oletettavasti) helpompaa aikaa, joka sisältää leimattuja alhaisia ​​farkkuja ja irrationaalisesti raskaita kukkaroita- Varsinkin koska ne ovat ajankohdasta, jolloin olin hyvin olemassa, ei kuitenkaan ollut maallista ymmärtää sellaisia ​​asioita. Vaikka IT-pussin väitetyn kuolleen kuollut vuosikymmen on kulunut, sen muistokirje jatkuu edelleen kuin skandaalinen salaisuus, samoin kuin kyllä, ymmärrän sen juonittelun.

Itse asiassa mielenkiintoiset tarinat tarkalleen, kuinka nämä IT-pussit tulivat, on yksi niistä asioista, jotka vetivät minut ensin käsilaukkujen maailmaan, samoin kuin säveltäminen niistä saa minut tuntemaan olonsa osa heidän tarinansa , vaikka en pysty kokemaan eniten, tarjosi olosuhteet. Lisäksi kukkaroita kutsutaan usein puettaviksi taideteoksiksi, samoin kuin vaikka BBAG tai PS1 ei ehkä koskaan enää päätyisi “kuumin asia, joka omistaa tällä hetkellä”, heidän harrastajansa jatkaa myös omistautumistaan, kerää myös Kuten nämä luovat kappaleet, heidän IT-pussin tilasta tai sen puuttumisesta riippumatta.

Fendi Baguette
Via Fashionphile

2 895 dollaria

Mikä muodostaa IT-pussin

Joten se lisää kysymystä, mikä on IT-laukku? Vogue -luput Sykes sävelsi kuuluisasti, että “IT -laukku on IT -laukku vain, jos sinulla ei todennäköisesti ole sitä”. Se on “tuo toteminen lisävaruste, joka paljasti olevansa omistaja kaikesta, mikä oli toivottavaa maailmassa.” Heidän ei kuitenkaan ole vain heidän erityistä sosiaalista tilannettaan tai rajoitettua jakelustrategiaa (niin pitkät odotuslistoja ja välittömiä loppuunmyytyjä) tai edes suunnittelijan perintöä tekevät niistä niin toivottavia. He vaativat mennä naimisiin fantastisen tyylin ja myös huippulaatuisen kanssa, koska Amanda on niin osuvasti ohjannut; Ei ole kysymys Paddingtonin ystäville edelleen muistaa paksuista, voista nahkaa, huolimatta sen painavasta riippulukosta ja päivättystä suunnittelusta.

Lopuksi, kukkaron ”IT” -kerroin määritettiin sen havaitsemisella oikeassa paikassa oikeaan aikaan, samoin kuin oikeaan ihmiseen – usein puhtaan serendipityllä, mutta useammin kuin ei, samoin taitava tuoteesitys. Joten vaikka Fendi Baguette teki flamboyant seksiä ja kaupungin debyyttiä Sarah Jessica Parkerin aseiden sieppaamisen prosessissa – ja olkaamme rehellisiä, reilu osa naisia ​​halusi tehdä täsmälleen saman – Jessica Stam, kuuluisa Kahvilan rekrytoinnista sekä tikattua, ketjutettu Marc Jacobsin käsilaukkua hänen salkunsaa, johti Stamin myöhempiin nimeämiseen ja valtavaan suosioon, jota Jacobs itse ei ollut odottanut.

Tämän määritelmän mukaan paljon laukkuja on kuitenkin IT-pussin ominaisuuksia, kuten Hermès Kelly ja Birkin, Chanel 2.55 tai Louis Vuitton Speedy, joilla kaikilla on fantastisia malleja, huomattava laatu, julkkisfoolings, omituinen sekä selkänojaa kuin (usein) vaikeasti hankkia. Tarkoittaako tämä kuitenkin, että he ovat it-pusseja?

Dior -satulapussi
Via Fashionphile

$3,250

Myös yksi tässä kertomuksessa oleva porsaanreikä näyttää olevan, että muutama yoren IT-puskista joko jatkavat tuotantoa tähän mennessä, olipa kyse sitten Balenciaga City vai Proenza Schouler PS1: stä tai niistä, kuten Dior Saddle, Prada, Prada Nylon Re-Edition, as well as the Fendi Baguette that have been reissued to newer crowds. However, there’s now a general drive towards treating them as “classics” as opposed to an It-bag. Besides those, there’s a slew of sleek, new styles on the market, all of which in shape the characteristics that defined the It-bag era, like the Bottega Veneta pouch (Or Casette, or Jodie), the Louis Vuitton Coussin, the Dior book carry as well as the Prada Cleo.

And if you have been noticing, you’d realise that ever since the alleged “death” of the It-bag movement, there’s been a rising inclination towards more minimalistic, “classic” silhouettes. It was during this period that “investment bags” ended up being the thing to have, as well as indie-brands started to gain traction in a method they might never have accomplished earlier. Not only that, although patterns do seem to oscillate between logo-less as well as all-over logo, sometimes throwing specific “showy” aspects like chunky chains into the mix as welL, 2000-luvun korkealaatuiset maksimalistiset pussit ovat harvoin nähtyjä, samoin kuin parempaan suuntaan, monet väittävät.

Toinen todellinen pelinvaihtaja näkyvässä kukkarokulttuurissa on Instagram (ja viime aikoina Tiktok), jonka vaikutus on ollut kaksinkertainen. Ensinnäkin on nyt helpompaa kuin koskaan saada altistuminen, jonka huippuluokan tuotemerkkien oli aikaisemmin tarvinnut: siis ”oikea paikka, oikea aika” -hetki voidaan luoda uudelleen kuluttajan syötteisiin! Sosiaalinen verkosto on myös asettanut alustan, jossa uudet tuotemerkit voivat esitellä itsensä menetelmällä, joka oli aikaisemmin melkein mahdotonta huippuluokan pelaajien keskuudessa, joten nyt julkkikset ja vaikuttajien kahvat ovat yhtä paljon seuraavan ”uuden valtavan asian tekeminen ”Niin paljon kuin heidän suunnittelijansa ostojen houkuttelemisesta. Itse asiassa se oli myös usein sen tekijän tekijän myötävaikuttavan pussin uutuus: Prada-nylonreppu oli ensimmäinen huippuluokan laukku, joka käytti materiaalia, kun taas Proenza Schouler PS1, joka yleisesti mainittiin logotonta Anti-IT-laukku, suoritti nopeasti IT-pussin tähtiä. Stuart Vevers, tyyli, joka on loistava monien Mulberryn, valmentajan ja Loewen niittejen takana, huomautti tästä tarkkailijalle: “Mikä tekee IT -pussista, on jotain uutta – se on ainoa kaava.”

Prada Vela -reppu
Via Fashionphile

525 dollaria

Onko IT-pussi todella kuollut?

Joten kun yritämme tutkia (ja mahdollisesti ymmärtää) IT-pussien etenemissuunta, on asteittain vaikeaa jäljittää kaikenlaista kiinteää polkua. Pitäisikö Longchamp Le Pliage, kustannusspektrin erittäin pohjassa, samoin kuin kaikkien kaapissa, ajatellaan IT-laukkua? Jos ei, entä edullisesti hinnoiteltu Mansur Gavriel-kauha, jota yleisesti mainittiin myös nykyaikaisena IT-puskuna? Toisaalta, pitäisikö Chanel-pojan, joka ei ole niin “klassinen-y” kuin 2.55, ajatella IT-laukkua tai “klassista”? Itse asiassa ainoa ominaisuus, joka näyttää olevan totta historiallisille IT-laukkuille, on, että niiden suosio oli ohimenevä. He tulivat, he valloittivat samoin kuin he hiljaisesti tekivät menetelmänsä jälleenmyyntimarkkinoille, koska tuotemerkit jatkavat nykyään uusia tyylejä toivoen toistaakseen kaavojaan sekä saavuttaakseen tämän menestyksen tason ja toivottavuuden. Joten, kuten enemmän ja enemmän laukkuja nykypäivän tyydyttyneissä markkinoissa saavat suosiota, mikä johtuu tuloksista vaikuttajista, joiden monet maine perustuu yksinomaan pussin purkamiseen/arvosteluihin, olemme palanneet IT-pussien ikään vai onko se se Lopussa oli vaikeampaa tuottaa IT-laukkuja tuotemerkeille?

Leave a Reply

Your email address will not be published.